Jongste aktiwiteit:

Die wonder van die lewe.

Die siening van hoe grootmense die wêreld van vandag ervaar kan baie uiteenlopend van aard wees. Faktore wat ‘n  rol speel is hul eie persoonlike ervarings, kulturele agtergronde asook die sosio-ekonomiese konteks waarin hulle leef. Vir heelwat mag dit dalk voel dat die wêreld ‘n  uiters uitdagende plek is met sy eie probleme terwyl ander dit mag sien as ‘n  geleentheid vir vooruitgang en groei.

Om die wêreld deur die oë van ‘n  kind te sien is om weer die wonder van die lewe te ontdek. Kinders kyk met ‘n  vars, onbevooroordeelde blik. Hulle sien vele moontlikhede waar grootmense grense sien. Kinders se drome is so wyd soos die hemel self.

Uit die oog van ‘n  kind:

“Wanneer ek na die wêreld om my kyk, sien ek soveel kleure – kleure wat huppelend dans en sing. Ek sien nie die donker kant nie, ek sien ‘n  plek waar die son altyd helder skyn. Ja, selfs in die donkerste dag. Ek hoor hoe gelukkig lag my vriende, helder soos die blink môrester. Elke gesig wat ek sien is ‘n  nuwe storie wat wag om vertel te word.

Waar jul grootmense ‘n  plas water sien, sien ek ‘n  magtige oseaan om te tem. Die stok in my hand word ‘n  swierige swaard om talle drake mee te verslaan. Die boom in die hoek van ons erf is my wagtoring waar ek die wêreld vanuit die hoogte kan sit en beskou.

As ek rondkyk, is daar vir my geen gisters of selfs ‘n  môre nie. Vir my is daar net die nou en die hier. Dit is wat vir my saak maak. Elke oomblik is vir my ‘n  nuwe avontuur en elke ervaring is ‘n  splinternuwe geskenk. In my wêreld is daar geen limiete, daar is geen einde nie – nee, net een groot oneindige begin.

Ek weet julle grootmense sien die wêreld anders, opgedeel in dele. Ek sien geen onderskeid. Vir my is elke mens my vriend en elke liewe dier my metgesel op hierdie wonderlike reis. Ek hoor jul praat van onluste, oorlog en misdaad. Ek leef my droom van vrede en vriendskap, een plek waar ons almal saam kan wees om hande te vat en so te bou aan die toekoms.

So, as jul deur my oë kon sien, sou jul dalk beter verstaan dat die wêreld ‘n  wonderlike plek is waar liefde altyd oorwin. Miskien, net miskien, as almal soos kinders kon sien sou almal die skoonheid raaksien en die lewe ten volle geniet.”

Mag ons kinders se onskuldige wysheid koester en bewaar en mag dit ons ook aanmoedig om die wêreld met hernude verwondering te benader. Laat ons saamwerk om ‘n wêreld te skep waarin elke oomblik ‘n geskenk is. Mag elke ontmoeting ‘n geleentheid vir vriendskap wees en elke uitdaging ‘n kans vir groei en verandering.

Laat ons die woorde van die kind neem en dit koester as ‘n lig in donker tye, ‘n herinnering aan die krag van hoop, liefde en geloof. In die oë van ‘n kind lê die belofte van ‘n wêreld wat vol verwondering geniet kan word.

Kom ons kyk deur die oë van kinders en beleef elke dag die wonder van die lewe.

©MarleneErasmus

26/04/2024

(529 woorde)
1 Kommentaar

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed