Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Virus Vegters (Op ‘n ligter noot)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 29 Mei 2020 Aantal woorde: 97 367 Kere gelees 13

Moffie van Pletzen en Skurwegat Gert,
van Skoonwaterpan,
het die virus kom afskrik
met ‘n klinkklare plan.

Baster van Vuuren en Willehond Brits
ook van Skoonwaterpan,
nou baie beskeie,
was deel van die span.

Moffie sou voorloop
en die virus vertraag,
wyl Baster en Hondjie
van agter aanjaag.

Skurwegat Gert
wag voor by die deur;
geen virus of Covid,
gaan by hom verby beur.

Sy voetwerk is vinnig
en sy lyf is te breed;
elke Covid versmoor
en vrek met ‘n kreet.

Baster, die prater,
moes onderhoud voer;
al woord wat hy uitkry:
“die virus se moer!”
TEMAS
2 Kommentaar
  1. Viooltjie

    7 Junie 2020

    Dis nou ’n oulike gedig. Ek het dit sommer baie geniet. 😁

  2. Seirdna

    9 Junie 2020

    Dankie Viooltjie!

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 59
Kommentaar telling: 91

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 96 gaste aanlyn

Bydraes – Argief