Jongste aktiwiteit:

Heuning op die tong.

Heuning op die tong.

So kom ons op die punt waar die jaar letterlik op sy rug lê. As ʼn ywerige aspirantskrywer en digter probeer ek om vir oulaas in 2021 my gedagtes te verwoord. ʼn Baie interessante projek laat my tone krul en die woorde warrel omtrent heen en weer in my kop. Vir my is metafore soos heuning op die tong, en ek haal graag vir professor Cas Vos aan oor die onderwerp: “Woorde is die disse wat sinne verbind in metafore, ironie en retoriese strategie om die taal te vorm waarmee ons ons wêreld beskryf, waardeur ons droom.”

Ek kom agter dat metafore soos ʼn vonkie is wat die verbeelding aansteek, die klein vonk van die skrywer of digter se woorde kan ʼn groot brand aansteek en die donker in die wêreld verlig! Die mens se samestelling is nou maar eenmaal visioneel en ook sintuiglik. Metafore laat mens amper taal se smaak in jou mond kry.

Wat ek besef het met my soeke na die oorsprong en betekenis van metafore: met metafore kan jy toor. Mens moet egter senuwees van staal hê as jy dink jy kan dig of skryf. Wyl die pêrels van my mond wegsak in die verbode vrug wat Eva in die moeilikheid gehad het, hoor ek ʼn groot geruis van die rivier en ek droom in strome van metafore.

Mag ek aanhou gorrel met metafore, sinonieme en idiome in Afrikaans. Mag ek nie die lesers verveel en so streef na hoër standaard in my werke.

©Marlene Erasmus
31/12/2021
1 Kommentaar

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed