Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Die lewe is ‘n aangaanding (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 29 Augustus 2022 Aantal woorde: 94 166 Kere gelees 5

die lewe is ‘n aangaanding
in ‘n waansinwaas gebore
wat in sy strompel deur die jare
elke dag moes nuutbreek
en uit ‘n rooi geriemde afdraaison
‘n nietnag
af moes wring

die lewe is ‘n aangaanding
in hoopsels vasgevang
van huiwers teen die ure
en wagtings op die wind
vir lig of donker dinge
om oor te huil
of oor te sing

die lewe is ‘n aangaanding
met talle duurdiep spore
wat kringend uit die kolke
van wegverdwaalde paaie kom
en in ‘n laaste fakkel-flikkervlam
jou altyd
huistoe bring

Andries Fourie (Seirdna)
23.08.2022
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    29 Augustus 2022

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Augustus 2022 My huis is my woning projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 87
Kommentaar telling: 133

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 142 gaste aanlyn

Bydraes – Argief