Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Die rooi stoep (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 28 Augustus 2022 Aantal woorde: 202 135 Kere gelees 6

die rooi stoep lê in my
ge-anker en gehoek
vasgeberg oor jare
uit die resesse van my togte
verskyn hy weer en weer
as ‘n uitsig en ‘n uitgang onder meer

ek sien die appelkoosboom
en ek sien oom Jan se huis
die druiweboord, die droë tuin
die windpompe wat draai
die oor-die-dak begrafnisboom
en ‘n winterwind wat waai

ek hoor Alma in haar kamer
met haar skoolwerk redeneer
ek sien vir Steve en Trudie
gisterlag en môrehuil
in die sonnetjie lê Wagter
teen die ysluggie verskuil

die rooi stoep was ons bokskryt
ons plekkie om te speel
die roete na die voordeur
en die uitkoms na die straat
ek sien klein Johan en Riaan
ure lank daar kinderpraat

in die ou huis was daar krake
en die sinkdak het gelek
in die verte van ons vrede
was die onweerswolke blou
maar die rooi stoep het ons almal
in sy arms toegevou

die rooi stoep sê nooit iets nie
hy was inderware stom
in sy hart was daar ‘n weemoed
deur sy rooi verf aangedaan
al noem hy nooit jou naam nie
het hy altyd als verstaan

Andries Fourie (Seirdna)
2022.08.23
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    29 Augustus 2022

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Augustus 2022 My huis is my woning projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 89
Kommentaar telling: 133

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 165 gaste aanlyn

Bydraes – Argief