Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Nog net een keer, ek daag jou uit

Deur Ano
Datum gepubliseer: 11 Julie 2020 Aantal woorde: 399 324 Kere gelees 9

Woordtelling 407
Stergradering Silwer

Ugh, as mense weet wat sommige klanke aan my siel doen sal party dit uitbuit en ander dalk meer op hul walglike gewoontes let. My aanvanklike opinie was dat ek net sensitief vir klank is totdat ek gesien het dit het wragtag ʼn naam! Misophonia – ʼn klank-hater. Dalk is haat ʼn effense sterk woord, maar ek is ook nie skaam om te sê dat ek permanent sagte was oorpluisies in my handsak dra nie en dit baie dikwels, baie openlik, gebruik. Ek sê maar net. Partymaal moet mens sommige ander se vlymskerp stemme effens verdof voor daar dalk vlieënde pierings binne-in ʼn gebou gesien word. Sommige se stemme is mos natuurlik ʼn paar oktawe hoër en dit sny deur murg en been, veral wanneer hulle opgewonde raak.

In ons familie was daar dan ook hierdie DIERBARE man – tot hy begin eet. Ek was ook lief vir hom, maar selfs dit het gewissel na gelang van ons interaksie. ʼn Weeklange kuier het my dan ook sommer twee maal bly gemaak – eers om hom te sien arriveer en daarna weer om vir oulaas totsiens te waai terwyl sy motortjie al hoe kleiner en dowwer in die verte word. Die daaglikse drie maaltye (sonder om teetyd te tel) saam om een tafel was telkemale ʼn marteling want ek kon nie oorkant hom sit en kyk hoe die kos in sy oop mond rondmaal soos in ʼn sementmenger nie en om langs hom te sit en te hoor hoe hy oopbek kou was nie minder afskuwelik nie. En die ander ure van die dag het hy aan ʼn perskepit gesuig, dit rond en rond in sy mond en teen sy tande gerol.

En toe leer Hubby ook ʼn grillerige gewoonte aan en begin sulke snaakse suiggeluide deur sy tande te maak. Onophoudelik totdat ek later nie meer weet of ek moet bly sit en druk opbou soos ʼn stoompot nie, of ter wille van almal se veiligheid liefs net op my besem klim en die uitspansel in vlieg nie. En dan wanneer hy met sy een hand vir “ure” aaneen oor sy been vryf. Op ʼn dag haak my kop onverwags heeltemal skeef uit plek uit en ek sê ek toe mos hy is ʼn kloon van bogenoemde familielid. Daardie dag het ek gedink dit is ikabod met my. Die groot ta-ta. Nou vou ek maar my kop in my kussing toe, dan weet ons albei dis nou weer sulke tyd!
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    13 Julie 2020

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Julie 2020 – Klanknabootsing projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 71
Kommentaar telling: 96

Hier's ek weer, Hier's ek weer, Met my storie voor jou deur....   HOOP, 'n Reis van Rousmart na Heling (2015) Guppy en Anderste Stories (2018) vir navrae, e-pos aan Floksie@telkomsa.net

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 137 gaste aanlyn

Bydraes – Argief