Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Verspeelde Liefde (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 24 Junie 2022 Aantal woorde: 124 80 Kere gelees 2

jou see is nog indigo en
jou berge lê nog blomvarsblou
soos laventelvelde
wat aan die hemel raak
diep diep in my
vêronthou

jou woorde prik nog pruilmondvars
raakvas teen my vel se voel
in die ryptrap van ‘n winterlandskap
toe jy nog somers af wou dwing
en jou warm stormwaters
oor my koue hart wou spoel

en nou is al waaroor ek krenkend stry
hierbinne in die lomerkind van my
hoedat die inhou van die liefde
en die uitgaan van die hart
mekaar so groetlangs teëloop
en dan saans wanneer dit stil raak
stom soos droogtegrond bly hoop

Andries Fourie
(Seirdna)
20.06.2022

Intertekstueel. Die sin “in die ryptrap van ‘n winterlandskap” iewers in die gedig, is voorskriftelik deur die Ink moderator daargestel.
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    24 Junie 2022

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Junie 2022 Winterlandskap projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 81
Kommentaar telling: 127

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 158 gaste aanlyn

Bydraes – Argief