Jongste aktiwiteit:

Vlieg is vir die voëls

 

Hier, waar varings soms nog welig groei,
die son so rooi bo die ooskrans bloei –
staan sý met die donker oë en kyk
hoe duiwe vér oor die dale wyk.

Toe dink sy só; “was ek ‘n duif,
het ek saam met die voëls oor die berg geskuif –
na ‘n plek waar sterre in die donker blink,
die maan nog haar lig oor die velde skink.

Na waar wolke pers bo die lentegroen
en die laatherfs hom met die ryp versoen.

Tot waar bloukraanvoëls oor die vlaktes vaal
terwyl winter die lewe uit die geel gras haal.”

© Carma Shaw
2 Augustus 2017
Ek skryf grotendeels gedigte vir ontspanning. Ek skryf graag oor die natuur, mense en hul stories en plekke wat ek besoek het. Ek doen dikwels 'n bietjie navorsing oor 'n onderwerp voor ek skryf, want ek geniet dit om te leer. Ek hoop altyd om darem 'n emosie of twee wakker te maak met dit wat te sê het, en dat julle lekker saam sal lees :-)

1 Kommentaar

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed