Jongste aktiwiteit:

FANUS KOOP KAR

‘n Model T Ford. Mý Model T Ford!
As ek net kon slaap, maar die swart Ford spook by my. Sowaar, as môre net eers verby is …
“Fanus,” kerm Huipie, “hou op met rondrol! Ek kan g’n slaap as jy so tekere gaan nie.”
“Ai vrou, gaan maak tog maar koffie dat ons kan opstaan, toe?” vra ek mooi.
Maar Huipie wil niks weet nie. Sy is woedend oor die karkopery. “Dis afgodsdinge, Fanus, jy lol met die verkeerde goed.”
Teen opstaantyd is ek so moeg dat ek liewer die laken oor my kop wil trek. “Kom, Fanus, staan op en kry klaar. Die dag lê lank voor ons,” sny Huipie se stem deur my moeë siel.
Die verkoopsmannetjie weet ook nie so lekker hoe werk ‘n kar nie, lyk dit vir my. Hy het nou al ‘n honderd keer voor begin om vir my te wys hoe start ‘n mens die ding, maar ons kom nêrens nie. Dis elke keer in die kar, voor die kar met die slinger, in die kar, en dan weer voor die kar. Hierdie slinger is niemand se speelmaat nie, lyk dit vir my.
“Is hier ooit petrol in die kar, jongman?” vra ek heel onskuldig.
“My oom, as jy net wil luister na my, maar dit lyk my nie jy is lus om vandag met hierdie kar te ry nie,” grom hy vir my.
So ‘n klein twak! Met wie dink hy praat hy nou eintlik? Seker nie met Fanus Potgieter, die eerste man met ‘n kar in die distrik nie. Ek vies my sommer vir hom, maar ek bly liewer stil.
Uiteindelik kry hy die kar gestart en ek en my helfte kan die pad vat huis toe. Ek klou die stuurwiel met alle mag, maar die ding het ‘n wil van sy eie. Ons is meer in die veld as in die pad, maar ons ry dat die wind slierte waai in ons hare.
Ag, my genadetjie tog, hier is die plaashuis nou voor ons en die hek is wragtiewaar toe. Hoe stop ek hierdie gevaarte? Dankie tog, daar kom Karolus aangehardloop en maak die hek oop. Ons skuur rakelings verby die hekpaal, maar voor ek gestop kon kry is die hoenderhok in my pad.
Ek weet nie wat my vroutjie die kwaadste gemaak het nie – die twintig dooie hoenders, of die stukkende kar nie.
1 Kommentaar

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed