Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: FANUS KOOP KAR

Deur Martha
Datum gepubliseer: 7 Oktober 2018 Aantal woorde: 397 1372 Kere gelees 11

‘n Model T Ford. Mý Model T Ford!
As ek net kon slaap, maar die swart Ford spook by my. Sowaar, as môre net eers verby is …
“Fanus,” kerm Huipie, “hou op met rondrol! Ek kan g’n slaap as jy so tekere gaan nie.”
“Ai vrou, gaan maak tog maar koffie dat ons kan opstaan, toe?” vra ek mooi.
Maar Huipie wil niks weet nie. Sy is woedend oor die karkopery. “Dis afgodsdinge, Fanus, jy lol met die verkeerde goed.”
Teen opstaantyd is ek so moeg dat ek liewer die laken oor my kop wil trek. “Kom, Fanus, staan op en kry klaar. Die dag lê lank voor ons,” sny Huipie se stem deur my moeë siel.
Die verkoopsmannetjie weet ook nie so lekker hoe werk ‘n kar nie, lyk dit vir my. Hy het nou al ‘n honderd keer voor begin om vir my te wys hoe start ‘n mens die ding, maar ons kom nêrens nie. Dis elke keer in die kar, voor die kar met die slinger, in die kar, en dan weer voor die kar. Hierdie slinger is niemand se speelmaat nie, lyk dit vir my.
“Is hier ooit petrol in die kar, jongman?” vra ek heel onskuldig.
“My oom, as jy net wil luister na my, maar dit lyk my nie jy is lus om vandag met hierdie kar te ry nie,” grom hy vir my.
So ‘n klein twak! Met wie dink hy praat hy nou eintlik? Seker nie met Fanus Potgieter, die eerste man met ‘n kar in die distrik nie. Ek vies my sommer vir hom, maar ek bly liewer stil.
Uiteindelik kry hy die kar gestart en ek en my helfte kan die pad vat huis toe. Ek klou die stuurwiel met alle mag, maar die ding het ‘n wil van sy eie. Ons is meer in die veld as in die pad, maar ons ry dat die wind slierte waai in ons hare.
Ag, my genadetjie tog, hier is die plaashuis nou voor ons en die hek is wragtiewaar toe. Hoe stop ek hierdie gevaarte? Dankie tog, daar kom Karolus aangehardloop en maak die hek oop. Ons skuur rakelings verby die hekpaal, maar voor ek gestop kon kry is die hoenderhok in my pad.
Ek weet nie wat my vroutjie die kwaadste gemaak het nie – die twintig dooie hoenders, of die stukkende kar nie.
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    8 Oktober 2018

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Oktober 2018 projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 46
Kommentaar telling: 12

Ek is 'n Namibier in murg en bloed. Ek hou my lewe lank skook, met hier en daar 'n kort tussenpose. Ek is getroud, het drie kinders en (op die oomblik) drie kleinkinders. Dit het my my lewe lank gevat voordat ek die moed gehad het om te begin skryf. PUBLICATIONS Books: Tuiskoms, by Martha Poller. Published by Malherbe publishers (2018), 193 pages. ISBN 978-1-928413-65-3 Hagar, by Martha Poller. Published by Malherbe publishers (2017) 270 pages, ISBN 978-1-928413-70-7   Short stories: ·         My lewe in ink – ‘n versameling van inspirerende dagstukkies. Published by Carpe Diem Boeke (2002) ISBN 1-919912-07-X Martha’s contribution: Jesus, ek is blind! (page 180) ·         Keur van verhale 4 – ‘n Potpourri Publikasie (2018) Published by Malherbe Publishers. ISBN 978-1-928413-40-0 Martha’s contribution: Die Misverstand (page 72) ·         Kierangspruit se Sirkus – ‘n Potpourri Publikasie (2018) Published by Malherbe Publishers ISBN 978-1-928413-90-5 Martha’s contribution: Rocco se hartseer vertoning (page 82) ·         Verspeelde Matriekafskeid Published by Huisgenoot (8 February 2018) and read on Maroela Media  (2 February 2018) ·         In die grasie van jou wese – ‘n Potpourri Publikasie (2018) Published by Malherbe Publishers   ISBN 978-1-928415-57-2 Martha’s contribution: (V)oorbegin

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 155 gaste aanlyn

Bydraes – Argief