Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Kindwees in Oktober (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 19 Oktober 2021 Aantal woorde: 56 122 Kere gelees 3

Onthou jy nog hoe kindwees sou afspeel in ons tyd
Kleinwees kanaäntogte; her-en-derwaarts se jolyt
Tye was nog anders en die sombere nog sag
Oktobers was in dartel en deur die winters sou ons lag
Bleker in die maanlig het die nagligte geskuil
Eksoties was ons drome en
Ragfyn was ons huil

Andries Fourie (Seirdna)
17.10.2021
TEMAS
2 Kommentaar
  1. Anze

    19 Oktober 2021

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Oktober 2021 – Akrostiese projek

  2. Seirdna

    19 Oktober 2021

    Dankie Anze

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 65
Kommentaar telling: 101

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 333 gaste aanlyn

Bydraes – Argief