Jongste aktiwiteit:

Die Natuur se prag

Die Natuur se prag.

Dis skemeraand, die son besig om onder te gaan,
die prag van die natuur, ‘n perd ai tog so mooi.
peusel, peusel loop en gras kou,
sterte wat vliee een vir een weg jaag.
loutering van gedagtes maal in my kop.

Dis skemertyd en dit raak stil hier binne my,
ganse juig met hul geluide, deur die stilte
wanneer broodkrummels oor mure verruis.
hoendertjies en kuikentjies loop die werf vol
pik, pik hier en stap, stap daar.

Hiert jou kleine vabond, spring hasie so
wrintiewaar uit sy gaatjie reg voor my
wie kan die stilte meer waardeer
as ek dink aan die plaas, o so ver.

Stadig sak die sonnetjie oor die punte
van die groot bome, na skemering
hoe, pragtig ‘n foto met die swart silhouette
van bome op die voorgrond, en son doer ver
voeltjies wat tjirp, tjirp in die bome
wat ‘n rustigheid bring met die son wat sak.

Louisa van Vliet (Amazon)
Ek is n kind van God en is Jesus Christus my alles. Ek baie ingesteld op die waarheid en is heeltemal gekant teen leuens. Opregtheid en Eerlikheid is n passie by my. So wat ek in my gedigte en stories bring, is op die waarheid gebaseer. Alles wat my in die lewe geraak het, bring ek in my gedigte uit. Ek is n Afrikaner en murg en been. Wat jy sien, is wat jy kry. Spontaniteit en vriendelikheid is my lewe. As jy op my tone trap, gaan jy my beslis van hoor. Ek se n ding reguit en draai geen doekies om nie. My gehoorsaamheid word aan God die Eer gegee, want Hy is in beheer van my Lewe.

2 Kommentare

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed