Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Karoo verlange (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 26 September 2021 Aantal woorde: 175 99 Kere gelees 3

ek wil in eenvoud lewe
ek wil terug na die Karoo
daar waar die son oor vriespunt opkom
en die velde ook nog glo

ek wil my kommer neerlê
en op ‘n klipkoppie gaan sit
waar die koggelmanders en akkedisse
nog saam in sonsit bid

ek wil weer stewig vashou
aan my God se regterhand
en gaan stap langs droë lope
verby huiwende groen wilgers, met my voete in die sand

ek wil klein word in die stilte
teenoor die vlaktes weer gaan staan
met ‘n stofstorm in die verte
en ‘n weerligstraal wat slaan

ek wil weer bly wees en tevrede
met net die klere aan my lyf
ek wil die blinkgoed wat my aftrek
en die selfoon wat my pla, by die agterdeur uitskuif

onder die sterre wil ek wees
met ‘n melkweg soos satyn
en onder ‘n halwe maan wat skuinsweg loer
my probleme laat verdwyn

my ou Karoo jy is dalk vaal
maar na jou verlang ek nou
my hart trek ‘n onthoulyn
en ek wil my arms om jou vou
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    27 September 2021

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die September 2021 – Positiwiteit projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 65
Kommentaar telling: 101

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

2 Lede, 340 gaste aanlyn

Bydraes – Argief