Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Donker Rivier (pastiche met Diep Rivier geskryf deur Jan F.E. Celliers)

Deur Jessica Venter
Datum gepubliseer: 21 Februarie 2020 Aantal woorde: 213 242 Kere gelees 10

in jou donker rivier versteek my diepste stroom
vir jare kon my hart net oor jou droom
maar jou liefde het my in weëmoed laat kniel
-toe jou valse omhelsing my siel verniel
die vlam van jou donker rivier het my geskroei –
terwyl die verlange deur my gees bly vloei
die glans van jou klatergoud het my liefde afgekoel
soos die gedruis van jou koue verraad oor my spoel
rus jou fluistering nou sag in my hart, ek kan weer droom
want jou donker rivier vertak uit my diepste stroom

©Jessica Venter
21/02/2020

X x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Diep Rivier

O, Diep Rivier, O Donker Stroom,
Hoe lank het ek gewag, hoe lank gedroom,
Die lem van liefde wroegend in my hart?
-In jou omhelsing eindig al my smart;
Blut uit, O Diep Rivier, die vlam van haat; –
Die groot verlange wat my nooit verlaat.
Ek sien van ver die glans van staal en goud,
Ek hoor die sag gedruis van waters diep en koud;
Ek hoor jou stem as fluistering in ‘n droom,
Kom snel, O Diep Rivier, O Donker Stroom.
TEMAS

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 110
Kommentaar telling: 4

Ek is gebore in Pretoria en het daar groot geword. My ma was ‘n enkelouer en het my dus alleen groot gemaak. Ek is al 15 jaar getroud. Ons het twee kinders, ‘n seun, Armand en ‘n dogter, Bianca. Ons bly in Randfontein tussen al die mynhope maar dis my tuiste. Ek het sekretarieël geswot by Randfontein Kollege. My man het sy eie vervoermaatskappy, ek doen al die kantoor werk al vir baie jare. My stokperdjies sluit in lees en skryf. Ek doen ook tans ‘n digterslypskool kursus. My passie vir skryf het eers ‘n paar jaar gelede ontpop. Ek het al drie boeke deur Kwarts Publishers gepubliseer. Hulle is beskikbaar in Bargain Books, op Amazon as e-boek asook op Kwarts Publishers se eie webblad. Ek het ook laas jaar ‘n ses maande kursus in kort verhale voltooi deur Die Skryfbesigheid asook deur Liberty University het ek ‘n kort skryfkursus voltooi aan die hand van Karen Kingsbury. Ek is tans besig met ‘n ses maande kursus in die skryf van Romanse aangebied deur Madelie Human.   Ek help by honde rescue, genaamd The Dachshund Haven. Ek doen elke week al hulle facebook plasings en ek hanteer al hulle admin. 

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

3 Lede, 108 gaste aanlyn

Bydraes – Argief