Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Erfenis (Gedig aan ons land) (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 21 Mei 2021 Aantal woorde: 126 134 Kere gelees 3

het jy nog ‘n lente oor in jou
‘n lente wat weer blomme vas kan hou
wat al jou beddings nat laat reën
en die nanagsleep in jou
laat blink in skitter môredou

het jy nog ‘n somer
in die herfsdeel van jou hart
wat, al lê die winter woes en wag
in kluimgebied en ryp
nog steeds na helder sonskyndae
en bloeiselblos kan gryp

al is dit net uit ‘n dagblik
van ‘n droomtydstip gevang
uit die kloue van die kake
van jou diepste donker mag
waar jou sinne se gesprekke
nog in nagparkades wag

as jy nog het

roep dit ten laaste
in jou swanesang oor my
dat ek ‘n loflied as ‘n offer
uit jou erf’nis kan bevry

A Fourie
(Seirdna)
2021.04.30
TEMAS
2 Kommentaar
  1. Anze

    22 Mei 2021

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Mei 2021 – OOP projek

  2. Seirdna

    24 Mei 2021

    Dankie Anze

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 54
Kommentaar telling: 86

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 132 gaste aanlyn

Bydraes – Argief