Jongste aktiwiteit:

Voor die donker kom

Hellingstraat se mense
kyk oor heinings en die
duiwe op die skool se dak –
(verby lamppale en telefoondrade)
na waar die son in die verte sak.
Skemeraand se tarentale
is vir oulaas nog aan’t wei, alsó
tripp’lend met die lou pad langs
– nege voëls –
in ‘n skuins, gebroke ry.
Teen die bult, daar sit die dromers
op hul stoepe en verlang
– sawens –
as die blou lug bloos, bo
die purper berg se hang.
Maar sý
wat deur die tralies staar,
verban die hart se vuur
– met dofblink oë (op haar hoë balkon) –
in die gloed van die avonduur.

© Carma Shaw
4 November 2016
Ek skryf grotendeels gedigte vir ontspanning. Ek skryf graag oor die natuur, mense en hul stories en plekke wat ek besoek het. Ek doen dikwels 'n bietjie navorsing oor 'n onderwerp voor ek skryf, want ek geniet dit om te leer. Ek hoop altyd om darem 'n emosie of twee wakker te maak met dit wat te sê het, en dat julle lekker saam sal lees :-)

5 Kommentare

Maak 'n opvolg-bydrae

op
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed