Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: My taal (Engelse sonnet) (Goud)

Deur Seirdna
Datum gepubliseer: 28 Junie 2021 Aantal woorde: 131 137 Kere gelees 2

My taal
(Engelse sonnet)

Gebruik my teen jou vyand in geveg
en stu my met die bond van jou bestaan.
Gewapen sal ek woedstaan vir jou reg;
met luide mag die pad voor jou begaan.

Al pyl die bresse slaanend teen jou heen
en buig jou bome teen die westerwind,
sal ek die sierskrif in my sinne steun
en elke lasterbrief met ink verslind.

Ek sal ‘n roering op die aarde bring
en stormvuiste teen sy korste bal.
Ek sal my moedertaal se eer besing
al moet ek teen die voorste vorste val.

Met siel ontbloot stort ek my taalhart uit
en bloei my hande oor die gif en neid.

A Fourie
2021.06.28

‘n Indirekte verleiding van die gedig
“Plak my teen die linies” van die Ink Moderator,
na ‘n Englse sonnet.
TEMAS
3 Kommentaar
 1. Anze

  29 Junie 2021

  Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Junie 2021 – intertekstualiteit projek

 2. morne du preez

  4 Julie 2021

  Meesterlik inderdaad!

 3. Seirdna

  24 Julie 2021

  Dankie Anzé en Morne

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 65
Kommentaar telling: 101

Gebore in Oos Londen; Grootgeword in Steynsburg Noord-Oos Kaap. Getroud  3 seuns, twee kleinseuns en 'n kleindogter. Van kleins af lief vir skryf. Opstelle was my ding en ek was nog altyd versot op die digkuns. Mal oor sport; het van jongs af briewe vir die Springbok rugbyspelers geskryf en hul handtekeninge versamel. Het later self provinsiale rugby vir die destydse Transvaal (Leeus) gespeel en saam met my ou skoolhelde soos Kevin de Klerk op die veld gedraf. Het Dr. Craven ontmoet en in 'n Curriebeker eindstryd gespeel. Dit was ongelooflik. Daar is twee diersoorte wat deel is van my lewe en vorming nl. perde en honde. Perde is sus en honde is so, beide wonderlik in my wese ingegrafeer. Geen gedig kan die perd se grasie en prag, of die hond se liefde en toewyding genoeg vereer nie. Die digkuns trek my soos 'n magneet. Ek wil dig oor alles om en in my, met ritme en rym. Sou hierdie talent my onderskei; wil ek dit aan my Heer toewy en gedigte skryf met 'n kwinkslag ,wat dalk die dissipels laat lag en hopelik miskien eendag in die hemelse biblioteek geag en gelees word.      

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 93 gaste aanlyn

Bydraes – Argief