Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker

Titel: Introspeksie (Silwer 364 woorde)

Deur Driekie
Datum gepubliseer: 30 Augustus 2022 Aantal woorde: 367 60 Kere gelees 4

Noudat ek, na jare van swoeg en sweet, wroeg en waag, die kruin van my menslike bestaan bereik het, wil ek (net vir ‘n wyle) asem skep, tot stilstand kom, ‘n oomblik verpoos, omdraai en terugkyk – voordat ek die afdraande (wat voor my uitstrek) onwillig aanpak.
Hoekom dan onwillig, sou jy dit dalk vra. Daarvoor lê my antwoord gereed, maar voordat ek daarby kom, wil ek eers weer gaan kyk hoe ek tot hier gekom het.
My gemoed is stronkgevreet oor al die kanse (geleenthede) wat wetend en onwetend verspeel is. Van tye waar ek hardkoppig en dwars die verkeerde rigting ingevoeter het, al was die rigtingwyser helder en duidelik voor my.
Daardie koppigheid het ek van my oupa aan moederskant geërf. ‘n Nuk wat dwars in my wese ingeplant is nog voor geboorte, en gevoed is deur ongunstige omstandighede buite my beheer.
In my opgroeijare het ons baie huise gehad, maar min wonings. My ma moes, as enkelouer van twee dogters, stoei om die mas op te kom, na my ouers se egskeiding (toe ek sewe jaar oud was). Dit het van ons swerwers gemaak wat agter karige werkies aangetrek het. Ons nooit toegelaat het om weer ‘n gepaste tuiste te kon vind nie. Met die aanpassing van nege verskillende skole, is dit steeds ‘n wonder dat ek wel matriek kon haal. Verdere studie was ‘n onbereikbare droom.
Tog het genade my deurgedra en kan ek vandag terugkyk op ‘n vrugtevolle lewe waarin ek wel weer ‘n tuiste kon vind. Vastrapplek vir my voete kry … ‘n stukkie “myne” waar ek oor jare kon wortelskiet en drome laat waar word. Snoesig gekoester in my menswees, met ‘n ryke oes van ‘n wonderlike man, drie suksesvolle kinders en sewe reikhalsende kleinkinders.
En dis presies hier waar die onwilligheid nou inkom. Noudat ek die lewe se afdraande in die gesig staar en besef hoeveel ek het om voor dankbaar te wees, wil ek ‘n demper op die tikkende horlosie plaas. Ek wil die tyd net so bietjie stadiger laat draai om vir langer (as wat my dalk nog gegun word) die genot van ‘n ware tuiste te kan geniet, want uiteindelik het ek vrede gevind.
©Driekie Grobler
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Anze

    30 Augustus 2022

    Pragtig, baie dankie vir jou bydrae tot die Augustus 2022 My huis is my woning projek

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 133
Kommentaar telling: 142

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

0 Lid, 154 gaste aanlyn

Bydraes – Argief