Jongste aktiwiteit:

TOTSIENS AAN 2022

TOTSIENS AAN 2022
En so het die jaar verwoed onder ons uitgegly. Ja, dit het vinnig gegaan en ek sukkel nog om “gebriek” te kry, veral na die laaste afdraande hier van Oktober/November af.
Dit was ‘n jaar vol … hoe sal mens dit nou stel … bitter en soet; goed en sleg; vreugde en hartseer; hoogte- en laagtepunte …
Maar ons het daardeur gekom, natuurlik met groot GENADE van Bo af.
Vanoggend toe ek ontwaak en uitkyk, hier vanuit my hoë toring (ons bly op die 5de vloer van ‘n woonstelgebou) oor die koppies en boomryke area waarin ons woon, het ‘n dankbaarheid oorvloedig, soos ‘n snoeskombers, om my koue gemoed kom vou.
Al die bitter, sleg, hartseer en laagtepunte van die jaar het soos die miswolkies, teen die hemelkoepel, verdwyn toe die helder strale van ‘n nuwe sonvervulde dag deurbreek.
Weereens besef ek dat DANKBAARHEID ligter weeg as ONVERGENOEGDHEID.
Tussen al die mat-onder-die-voete-uittrek gebeurtenisse van die jaar, staan ‘n stewige baken wat ons help om nie balans te verloor nie. Daardie baken verseker ons van HOOP en BEVRYDING, selfs gedurende SY lyding.
Sonder daardie BAKEN in my lewe sou ek dit beslis nie tot hier kon maak nie, en hierdie tyd van die jaar, wanneer ek rustig raak, diep asemskep, skoene uitskop en agteroorsit, borrel ‘n jaar se opgekropte dankbaarheid (wat soms verdof deur alledaagse lewenstryd) deur my wese.
Dankbaarheid teenoor my Skepper/Verlosser wat my daagliks (sonder dat ek bewus is daarvan) toevou met sy liefde en telkens weglei van verkeerde paaie; dankbaarheid teenoor my kinders en geliefdes vir hul daarwees en verstaan (al maak ek die verstaan soms moeilik vir hulle); dankbaarheid teenoor my familie/vriende/kennisse wat saam met my opgewonde raak, maar ook deel in my hartseer; dankbaarheid vir die voorreg van gesondheid, ‘n vol lewe, ‘n vol maag elke dag en ‘n beskutte dak oor my kop.
2022 was ‘n jaar vol uitdagings, maar ek is DANKBAAR vir elke lewensles geleer; vir elke gerf genade ervaar; en elke warm sonstraalsoentjie en -drukkie van my “bederfkinners” (kleinkindseën uit Vaderhand), wat ongewensde spinnerakke en stofgedagtes telkens met klokkielaggies en kinderpret kom wegvee.
DANKIE vir nog ‘n jaar op my lewenstokkie uitgekerf en vir die aandeel wat elkeen (wat ek die voorreg gehad het om mee kontak te kon hê) daarin gehad het. Mag die vrede, vreugde en samesyn van LIEFDE jul deel wees in hierdie Feesseisoen, en mag die boodskap van HOOP elke hart opnuut vol hoop maak vir 2023.
Met opregte liefde en omgee,
©Driekie Grobler (2022)
1 Kommentaar

Maak 'n opvolg-bydrae

Up
Top Ranked Users

[joinup_core_top_members columns=”1″ space=”no” max_members=”3″ behavior=”columns” columns_responsive=”predefined”]

Activity Feed