Welkom, Besoeker
Welkom, Besoeker
Taal waarskuwing*

Titel: Als in vyf minute

Deur Caren Kearley
Datum gepubliseer: 27 November 2017 Aantal woorde: 159 982 Kere gelees 17

Die eerste vyf minute na vandag
wou ek weer in jou arms kruip
so sonder gedagtes
of tyd wat my versmoor
soos toe ek nog my hand
veilig in joune kon vou
maar nou moet ek myself
in hierdie godverstreke spasie
weerloos in wolke wind.

Hier sal ek eers moet sweef, my ligstraal-lief
tot dagmerke van gister vernag, en
alles weer soos vantevore sin maak
of my Jakob sy pelgrimsreis verlaat
want soos aasvoëls sal almal
uit die eerste vyf minute van gister
altyd weer terugkeer,
al val die son ‘n duisend maal neer
om net weer op te staan
sal hulle graftekens oor my asem kom verf.

Maar kyk, vandag witvlag ek
my voete diep in die grond
so sonder gedagtes
of tyd wat my versmoor
soos toe ek nog my hand
veilig in joune kon vou,
want môre, blaar die son ‘n splinternuwe blom
net vir my en jou, my ligstraal-lief.

© 2017 Caren Kearley
Kopiereg voorbehou
TEMAS
1 Kommentaar
  1. Vonnie

    28 November 2017

    Baie dankie vir jou inskrywing Caren.

Laat u kommentaar

GESKRYF DEUR

Jy moet ingeteken wees om boodskappe aan hierdie skrywer te kan stuur.

Publikasies: 202
Kommentaar telling: 34

Ek het groot geword in Namibia en meeste van my tiener jare in Namaqualand spandeer. Gematrikuleer in die Paarl by La Rochelle Hoër Meisieskool en onder andere ‘n diploma in aankopebestuur verwef by Varcity Kampus in Rondebosch.  Ek woon tans saam met my  twee dogters in een van die mooiste Bolandse dorpies, Wellington. Ek doen balsaal dans vir ontspanning en boks vir selfverdediging  Solank as wat ek kan onthou maal woorde al deur my kop. Om gedigte te skryf was nog altyd my manier om sin te maak van die lewe.  Vir my kinders sê ek altyd dat kunstenaars onsterflik is en indien my gedigte ooit publikasie haal, sal hulle vir altyd ietsie van my hê. My wildste verwagtinge is oortref, toe ek uiteindelik ‘n digbundel in my hande vashou waarin ‘n paar van my gedigte verskyn.  Nou is ek dankbaar vir ‘n talent wat ek miskien te lank weggesteek het en dus beplan ek nie om verder tyd te mors nie. My grootste droom is om eendag ‘n klein bydrae te lewe in die bevordering van Afrikaans deur my eie digbundel te kan puliseer.

Horison Media

AfriForum – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

FAK – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

Die Afrikaanse Taalmuseum & -monument – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

SOLIDARITEIT – Trotse borg van INK dig/skryf kompetisie

 

Gebruikers Aanlyn

1 Lid, 179 gaste aanlyn

Bydraes – Argief